Kasvimaailmasta lainattua

Viherkasveja tai puutarhassa kiipeileviä versoja kannattelevat lasiset kasvituet ovat esineitä, joiden ääriviivoissa voi nähdä lainauksia kasvimaailmasta: ne piirtävät jo lakastuneiden kasvien hahmoja kilpailematta elinvoimaisten kasvien kanssa. Muotoilija Iina Kettusen suunnittelemat ja lasipuhaltaja Paula Pääkkösen Nuutajärven lasikylässä valmistamat Flora-kasvituet edustavat pikemminkin himmeän hiljaista ja pysyvää kauneutta.
Lasi tuntuu yllättävältä materiaalivalinnalta kasvitueksi, silti se kannattelee, vaikka on omapäinen ja hauras kuten luontokin. Molemmissa on samankaltaista ohikiitävää ja ikuista herkkyyttä sekä kauneutta. Vaalean ja poltetun keltaisen sävyiset lasituet hehkuvat maltillisesti vehreän kasvuston lomassa. iinakettunen.com

Liity Asun-ystäväksi

Haluatko sähkopostiisi kutsuja Asun-lehden tilaisuuksiin, tietoa uusista inspiroivista julkaisuista ja siitä mitä ympärillämme tapahtuu?